Fizetési

konstrukciók

FINANSZÍROZÁS, HITEL, CSOK, LTP

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) kihasználása önmagában akár több millió forintot jelenthet egy család számára, januártól pedig további kedvezmények is társulnak az állami támogatáshoz. Újépítésű ingatlan vásárlása esetén a 2021-től ismét 5 százalékra csökkenő általános forgalmi adó is visszaigényelhető, ha a vétel csokkal történik. Ez egy nettó 50 millió forintos ingatlannál 2,5 millió forintot jelent. A támogatás a 2021. január 1-jén vagy azt követően kiállított számlák után vehető igénybe, legkésőbb 2022. december 31-ig. Fontos, hogy az 5 százalékos visszatérítést a csok igényléssel egy időben, a folyósító hitelintézetnél kell megigényelni.

Szintén a csokos vevőket érintő kedvezmény az illetékmentesség, amit az állami támogatás igénylése esetén sem az új, sem a használt ingatlanok után nem kell megfizetni. Az alapesetben 4 százalékos illeték az előző példánál maradva egy 50 millió forintos ingatlannál további kétmillió forint megspórolását jelenti az igénylőnek.

Vásárlásához a piacon elérhető támogatások teljes körét kínáljuk, pénzügyi tanácsadóink segítenek eligazodni a támogatások (kamattámogatott hitelek, lakástakarékpénztárak) és hitelek útvesztőjében, így egy helyen intézheti a CSOK-kal, lakástakarékkal és lakáskölcsönnel kapcsolatos ügyeket. Lakásaink 20% önerőtől megvásárolhatók, a mi ügyfelünkként a piacinál jobb feltételekkel juthat hitelhez, továbbá segítünk optimálisan kihasználni a 30%-os állami támogatású lakástakarék konstrukciót (korábbi kötések felhasználásával).

STANDARD KONSTRUKCIÓ

Kizárólag önerős (hitel nélküli) vásárlás esetén az alábbiak szerint történik:

  1. Regisztrációs díj megfizetése a vételi ajánlat elfogadásakor 500.000.- Ft
  2. Előszerződés aláírásakor a vételár 20%-a, mínusz a regisztrációs óvadék
  3. A vételár 80 % -a az épület készültségi szintjéhez igazodva 10 egyenlő részletben, utolsó részlet a műszaki átadáskor fizetendő.

HITEL KONSTRUKCIÓ

1. Regisztrációs díj megfizetése a vételi ajánlat elfogadásakor 500.000.- Ft
2. Előszerződés aláírásakor a vételár 10%-a, mínusz regisztrációs óvadék
3. Bank által finanszírozott rész a bankkal kötött megállapodás szerint, legkésőbb a használatbavételi engedély kiadását követő 45 napon belül
Ügyfeleink hitelügyintézésének bonyolítását – igény esetén – irodánk díjmentesen vállalja. Cégcsoportunk több, mint 15 bankkal áll kapcsolatban, szolgáltatásunk kényelmes, gyors és megbízható.
Ennek keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Önnek, ezzel tudjuk garantálni, hogy személyre szabottan a lehető legkedvezőbb feltételekhez jusson.
Ezzel a szolgáltatásunkkal Önnek nem kell banktól bankig mennie, kivárni a hosszú várakozási időt, feldolgozni és megérteni a sokszor bonyolult banki szakzsargont.
Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapja meg a hitelt nálunk, mint ha bemenne a bankba, csak gyorsabban és szakszerűbben (egyénre szabva).

Grant House

REPREZENTATIV PÉLDÁK

Példa egy minta 50 milliós ingatlan megvásárlására

1. Példa

Ingatlan vételára 50 millió forint
Önerő mértéke 20 millió forint
Önerő megoszlása 10 millió készpénz
10 millió babaváró hitel
Finanszírozási igény 30 millió forint
Ebből CSOK (3 gyermek) 10 millió forint
Maradék finanszírozási igény 20 millió forint
*Havi törlesztő 100.339 forint
*25 éves fix 10 éves kamatperiódusú 3,58 % kamatlábú hitel mellett

2. Példa

Ingatlan vételára 50 millió forint
Önerő mértéke 30 millió forint
Önerő megoszlása 20 millió készpénz
10 millió babaváró hitel
Finanszírozási igény 20 millió forint
Ebből CSOK (2 gyerek) 2,6 millió forint
Maradék finanszírozási igény 17,4 millió forint
*Havi törlesztő 88.299 forint
*25 éves fix 10 éves kamatperiódusú 3,58 % kamatlábú hitel mellett

A fent felsorolt példák nem minősülnek ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a bankok fenntartják. A termékek részletes leírását és feltételeit a vonatkozó szerződés, az Általános szerződési feltételek, az adott bank üzletszabályzata, valamint az aktuális hirdetmények tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek az ajánlatot adó bankfiókban illetve a bank internetes oldalán. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A kamatláb referenciakamathoz kötött, amelynek mértéke MNB kamatpolitikájának függvénye.